PRZYJĘCIE WESELNE – MENU DO WŁASNEGO WYBORU

ZUPA:

  • ROSÓŁ Z MAKARONEM DOMOWYM
  • KREM Z LEŚNYCH GRZYBÓW(GROSZEK PTYSIOWY LUB KLUSKI)
  • KREM Z BROKUŁ Z PALONYMI MIGDAŁAMI
  • KREM Z DYNII Z PESTKAMI

DANIE GŁÓWNE:

  • UDKO Z KACZKI
  • KOTLET SCHABOWY
  • KOTLET DEVOLAJ
  • ZRAZ Z SOSEM CEBULOWYM
  • SCHAB PIECZONY Z SOSEM GRZYBOWYM
  • ROLADKA DROBIOWA ZE SZPINAKIEM
  • WIEPRZOWE ROLADKI Z GRZYBAMI
  • UDKO FASZEROWANE
  • ROLADKA Z INDYKA Z SZUSZONYMI POMIDORAMI
  • ZIEMNIAKI
  • ZESTAW SURÓWEK
  • (marchewka z chrzanem, seler z orzechami i śmietaną, czerwona kapusta, mizeria, sałatka z pomidorów, sałatka z białej kapusty)

DANIA GORĄCE:

  • FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY GRZYBAMI, KLUSKI ŚLĄSKIE
  • SCHAB FASZEROWANY ŚLIWKĄ Z KOPYTKAMI I SURÓWKĄ(biała kapusta)
  • UDKO Z KACZKI Z KLUSKAMI(czerwona kapusta na ciepło)
  • PIECZONA SZYNKA (z kapustą zasmażaną)
  • BITKI WIEPRZOWE Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI (buraczki na ciepło)
  • SCHAB FASZEROWANY ŚLIWKĄ LUB MORELĄ(kopytka z białą kapustą)
  • FILET Z KURCZAKA Z POMIDORAMI LUB ANANASEM ZAPIEKANY SEREM(frytki i sałatka z marchewki)
  • (UDKO PIECZONE Z MIODEM W SOSIE CURRY (ryż z surówkami)
  • GULASZOWA
  • ŻUREK Z KIEŁBASĄ
  • BARSZ Z PASZTECIKIEM LUB KROKIETEM
  • FLAKI
  • STROGONOW
  • BIGOS W CHLEBIE

ZIMNA PŁYTA:

  • WĘDLINY I KIEŁBASY
  • MIĘSO PIECZONE, SCHAB, KARKÓWKA
  • GALARETKA
  • ŚLEDZIE
  • SAŁATKA JARZYNOWA
  • SAŁATKA BAWARSKA
  • SAŁATKA GRECKA
  • SAŁATKA POMIDORY Z MOZZARELLĄ
  • MAKARON RYŻOWY Z GRILOWANYM KARCZKIEM I ZIELONYM OGÓRKIEM I CZARNYM SEZAMEM
  • KOLOROWE ROLADKI DROBIOWE
  • KURCZAK MARYNOWANY W OCTCIE BALSAMICZNYM
  • SUSHI
  • SAŁATKA (makaron ryżowy z grilowanym karczkiem, zielony ogórek, czarny sezam)

DODATKI:

  • CIASTO Z OWOCAMI NA PATERACH
  • KAWA, HERBATA, NAPOJE ZIMNE (BEZ OGRANICZEŃ)

DESER:

  • JABKO PIECZONE W SOSIE ANGIELSKIM Z GAŁKĄ LODÓW
  • LODY
  • POMOKATTA
  • SUFLET CZEKOLADOWY Z LODAMI

F.H.U Wacław Synowiec tel. 509 587 280, e-mail wacek.synowiec@wp.pl